Αναζήτηση Τ.Κ.
Σχετικά με εμάς

TK - Ταχυδρομικός Κώδικας - www.taxidromikoskodikas.gr

Καλώς ήρθατε στην υπηρεσία εύρεσης ταχυδρομικών κωδικών (Τ.Κ.) Ελλάδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το site μας για την γρήγορη εύρεση του ΤΚ οποιασδήποτε διεύθυνσης στην Ελλάδα, ή το αντίστροφο, να βρείτε ποιες περιοχές και ποιοι δρόμοι ακριβώς αντιστοιχούν σε κάθε ΤΚ. Μπορείτε να αναζητήσετε τις πληροφορίες αυτές με τους εξής τρόπους:

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι.

Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να συλλέξουμε όσο πιο ακριβείς πληροφορίες μπορούσαμε για να φτιάξουμε τον απόλυτο οδηγό ΤΚ. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info[at]taxidromikoskodikas.gr ή στα σχόλια του facebook και ενημερώστε μας για λάθη όπου τα εντοπίσετε.

Η υπηρεσία μας παρέχεται δωρεάν και το μόνο που ζητάμε, αν σας φάνηκε χρήσιμη, είναι να την διαδώσετε στους φίλους σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί αυτό μας βοηθάει να αναπτυχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό μπορεί να γίνει απλώς πατώντας «Μου αρέσει» (Like) ή «Κοινοποίηση» (Share) στο Facebook, ή κάποιο από τα παραπάνω κουμπιά στα social media.

Λίγα λόγια για τους ΤΚ. Τι σημαίνουν;

Οι ταχυδρομικοί κώδικες είναι πενταψήφιοι (και μοναδικοί για κάθε περιοχή) αριθμοί που χρησιμοποιούνται από τα ΕΛΤΑ (ΕΛ.ΤΑ – Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ) για τον προσδιορισμό γεωγραφικών διαμερισμάτων με στόχο την γρήγορη αποστολή ταχυδρομικού υλικού.

Οι Τ.Κ. με τη σημερινή τους μορφή χρησιμοποιούνται εδώ και 30 χρόνια περίπου (από το 1983), ενώ παλαιότερα ήταν τριψήφιοι και ονομάζονταν «Ταχυδρομικός Τομέας» (Τ.Τ.).

Τα πρώτα 3 ψηφία προσδιορίζουν το ευρύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα («ταχυδρομικές περιοχές» πιο σωστά) στις οποίες βρίσκονται κομβικά κέντρα διαμοιρασμού των ΕΛΤΑ και η αντιστοίχισή τους είναι αυτή:

100-199: Μητροπολιτική περιοχή Αθηνών
200-299: Πελοπόννησος και Νότιο Ιόνιο
300-399: Κεντρική Ελλάδα, Σποράδες και Λευκάδα
400-499: Θεσσαλία, Ήπειρος και Κέρκυρα
500-599: Δυτική και Κεντρική Μακεδονία
600-699: Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
700-799: Κρήτη
800-899: Κύθηρα και Αιγαίο

Τα υπόλοιπα δύο ψηφία διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν πρόκειται για πόλεις, κωμοπόλεις ή χωριά και προσδιορίζουν το μέγεθός τους (τον πληθυσμό τους).